Серина разпиля Шарапова за 19-та поредна победа



27-08-2019 08:41 | Николай Драганов

Носителката на 23 титли от Големия шлем Серина Уилямс спечели по категоричен начин суперсблъсъка от първи кръг на US Open срещу Мария Шарапова. Американката се наложи с 6:1, 6:1 за по-малко от един час игра, като по този начин записа 19-та поредна победа над Шарапова.

US OPEN, ДЕН I В СНИМКИ


"Всеки път, когато играя срещу нея, просто успявам да извадя на показ своя най-добър тенис", коментира след мача Серина, която успя да спечели двойно повече точки от съперничката си - 56 срещу 28. Тя проби пет пъти сервиса на Маша, като същевременно спаси и петте точки за пробив, до които рускинята стигна.


"Винаги съм казвала, че нейните топки някак попадат в моята зона. Не знам, просто са перфектни за мен", добави Уилямс. 
Не сам Шарапова щеше да има проблеми срещу мощните и дълбоки удари на Серина в този мач. За рускинята, която обаче се намира под №87 в света и пропусна повечето турнири през сезона заради травми, това се оказа още по-трудно. След двубоя тя запази вдигната главата си.


"Вярвам в своите възможности. Можете да ме отпишете, много хора биха го направили, особено след такава загуба. Но докато този човек, който ме отписва, не съм аз самата, всичко е наред", коментира Шарапова.

 


Всичко изглеждаше наред и физически за Серина, която се отказа от финала на турнира в Торонто, а след това оттегли участието си от Синсинати заради болки в гърба. "Тялото ми е добре. Чувствам се добре. Гърбът ми е значително по-добре, така че съм развълнувана. Това ще бъде забавно", коментира Уилямс.


Това беше първи мач за нея в Ню Йорк след миналогодишния скандален финал срещу Наоми Осака, провален от Уилямс заради огромния си спор със съдията. Запитана какво мисли за решението на американската асоциация Карлош Рамош да не ръководи двубой на Серина или на сестра и Винъс през тази година, отговорът на Серина беше: "Не знам кой е той". 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини