Рафа Надал без проблеми на полуфинал (видео)



22-04-2011 15:10 | Станко Димов

Рафаел Надал е първият полуфиналист на турнира в Барселона. Испанецът се наложи с 6:2, 6:2 над Гаел Монфис и регистрира 32-ра поредна победа на клей и негова 499-та в кариерата. И в този двубой основно оръжие на световния номер 1 бе неговият форхенд, който не остави шанс на иначе повратливия Монфис.

 

Шоуто на централния корт в Барселона продължи малко повече от час, а Рафа вече очаква следващия си съперник - Иван Додиг (Хърватия), който победи Фелисиано Лопес (Испания). На трибуните сред многото ВИП личности бе и добрият приятел на Рафа - Карлос Моя, който бе в компанията на Алберт Коста.


В първите минути на срещата се създаде впечатление, че Надал далеч няма да спечели лесно. Монфис загатна за изключителната мощ, с която разполага и с няколко уинъра си заслужи пестеливите аплодисменти на публиката. Французинът обаче не закъсня и побърза да покаже една от най-неприятните си черти - загубата на концентрация.

 

Още в третия гейм, при преднина 40:0, тъмнокожият състезател допусна да бъде пробит, пропускайки на пръв поглед елементарни точки. Световният номер 1 не почака за втора покана и побърза да нанесе решителния си удар, като дръпна в резултата с 5:1. След това не предствляваше проблем на Надал да затвори първия сет след едва 33 минути игра.


По идентичен начин се развиха действията на корта през втората част. Пробивът на Рафа отново дойде в третия гейм, при това отново след поредица страхотни точки от страна и на двамата. Лошите новини за Монфис не спряха дотук, след като той започна все по-често да се държи за глезена на левия крак, който очевидно го тормозеше.

 

Все пак за да бъде сетът огледален на началния Рафа поведе с 5:1 гейма, след което се наложи с 6:2 и заслужи мястото си на полуфиналите.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини