Надал: Не съм по-добър от преди, уважавам всеки



21-08-2019 17:45 | Станко Димов

Световният №2 Рафаел Надал стана първият тенисист, който си осигури участие на финалите на АТП през ноевмри. Испанецът е лидер в годишната класация Race To London, като до момента е спечелил 7 225 точки, докато лидерът в световната ранглиста Новак Джокович е втори с 7 085 точки.
Говорейки за различията в играта си преди и сега, Матадора не е съгласен с тезата, че в момента е по-добър от всякога.

„Не, не бих казал, че сега съм по-добър от преди. Повече или по-малко сезонът е добър за мен. Почти във всеки един турнир, в който участвам, достигам до финалните кръгове“, коментира Надал.  

18-кратният победител в турнири от Големия шлем е спечелил 3 трофея през сезона, в това число и любимия си „Ролан Гарос“. Освен това Рафа игра на финала на Australian Open и полуфиналите на Индиън Уелс и Уимбълдън.

Преди дни испанецът спечели рекордна 35-та титла от Мастърс 1000 сериите, триумфирайки на твърдите кортове в Монреал.

„Разбира се, имах някои физически проблеми в първите три, четири месеца от сезона. Но като цяло се представям силно. Играх финал в Австралия, след това полуфинал в Индиън Уелс, после полуфинали на клей, две титли, полуфинал на Уимбълдън. Доволен съм от начина, по който се представям и се наслаждавам“.

Испанецът разри, че ключът за успеха за него е фактът, че никога не е прекалено уверен и винаги дава 100% от себе си, без значение срещу кого се изправя.

„Уважавам всяка ситуация и всеки опонент. Никога не съм твърде убеден, че със сигурност ще спечеля. Точно поради тази причина винаги се опитвам да играя на 100% от възможностите си“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини