Медведев детронира Джокович след обрат



18-08-2019 07:53 | Николай Драганов

Световният №1 Новак Джокович няма да защитава трофея си от "Мастърс" турнира в Синсинати в неделния финал. Вместо него за трофея ще спори Данийл Медведев, който стигна до обрат в полуфиналния сблъсък с актуалния носител на титлата - 3:6, 6:3, 6:3 след 1 час и 43 минути игра.


Руснакът достига до втори пореден "Мастърс" финал и общо трети в тура в рамките на три седмици, след като игра за титлата и във Вашингтон и Монреал. 


Медведев изоставаше с 3:6, 2:3 и 30:40, когато спаси критична точка за пробив, а след това се добра до една от най-големите победи в своята кариера. Ноле пък губи полуфинал в "Мастърс, след като е спечелил първия сет, за първи път от 2013-та година в Индиън Уелс срещу Дел Потро.


"Честно казано, не знам как го направих. Бях толкова уморен още в първия сет и си мислех, че срещу Новак просто няма да успея да запазя интензитет. После във втория сет грабнах един момент, който направи разликата. Трибуните ми дадоха голяма енергия", коментира Медведев след победата. 


Това беше втора победа за Медведев над Джокович през тази година, след като в Монте Карло го надигра с 6:3, 4:6, 6:2. Все пак сърбинът води в преките им сблъсъци с 3:2 победи. 


Световният №8 обърна нещата във втората и третата част, като варираше прекрасно движението и ъглите, без да позволи на Джокович да установи какъвто и да било ритъм. Реализираните от Медведев 16 аса са големият брой директни точки от сервис в трисетов мач, които Ноле допуска през тази година.


На финала в Синсинати руснакът ще се изправи срещу Давид Гофен, който надви Ришар Гаске в другия полуфинал. Това ще бъде трета среща между двамата, като и трите им мача са през тази година. Медведев спечели на Australian Open, докато Гофен взе реванш в петсетов трилър на Уимбълдън.


"Трябва да спечеля", каза Медведев, който загуби финалите във Вашингтон от Кириос и в Монреал от Надал. "Не, всъщност, психологически винаги гледам на всеки следващ мач по един и същ начин, като двубой от първи кръг, защото ако загубиш в първи кръг - няма да си на финал, така че няма разлика", добави руснакът, който става първият представител на своята държава, който ще играе финал в Синсинати в историята на турнира. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини