Директорът на турнира в Чънду: На Григор му липсва увереност



17-08-2019 17:57 | Николай Драганов

Повлиян е бил Григор Димитров от сравненията с Роджър Федерер в началото на неговата кариера? Според турнирния директор на надпреварата в Чънду, където през този сезон Димитров, ще вземе участие, отговорът е отрицателен.


"Тези сравнения очевидно бяха тежки, защото играта им е сходна, имаше много очаквания към него. Но тези момчета са свикнали да се справят с напрежението, така че не мисля, че сравненията са изиграли роля", коментира Луис Карвальо, цитиран от TennisWorldUSA. 


"Григор определено има тежък сезон по отношение на резултатите. Ние знаем, че неговият тенис е там, в последните седмици изигра много оспорвани мачове, но не успя да ги спечели. Трибуните обичат играчи като него, той е шампион от финалите на ATP, бивш представител на Топ 10", припомни Карвальо.


Относно бъдещето на Григор, той добави: "Почти победи Стан Вавринка, но просто му липсва увереност. Надявам се, че турнирът в Чънду ще му помогне. Просто трябва да открие отново играта си". 


Надпреварата в китайския град тази година ще се проведе между 23 и 29 септември, като участие засега са заявили играчи като Димитров, Джон Иснър, Феликс Оже-Алиасим, Тейлър Фриц, Денис Шаповалов, Кристиян Гарин, Душан Лайович и други. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини