Вавринка победи Григор Димитров в драма



13-08-2019 20:47 | Станко Димов

Григор Димитров отпадна на старта на Мастърс 1000 турнира в Синсинати, където е шампион от 2017 г. В среща от първия кръг, най-добрият български тенисист отстъпи с 1:2 сета пред Стан Вавринка, в отделните части 7:5, 4:6, 6:7 (4) след повече от два часа игра и половина игра на централния корт.

Двубоят беше 11-и между двамата, а швейцарецът вече води със 7:4 успеха. Вавринка е в серия от 5 последователни победи над Димитров. Двамата премираха сили и в Монреал миналата седмица, а тогава Stan The Man се наложи в два сета.

След като си размениха по един сет, срещата предложи изключителна финална драма. В третата част Вавринка поведе с 5:1 гейма и на два пъти сервира за крайния успех, но и в двата случая неуспешно. Димитров изравни за 5:5, но в следващия гейм отново загуби подаването си и позволи на Вавринка да сервира за мача за трети път.

И този път обаче швейцарецът не успя и логично се стигна до тайбрек, в който 33-годишният тенисист се наложи със 7:4 точки, приключвайки срещата с ас по правата.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини