Хачанов спря Вавринка, ново разочарование за Циципас



08-08-2019 10:13 | Николай Драганов

Поставеният под №6 в основната схема Карен Хачанов постигна една от редките си победи в последно време, като в двубой от втори кръг на "Мастърс" турнира в Монреал се наложи над Стан Вавринка. На старта швейцарецът надигра Григор Димитров в два сета, но днес отстъпи след 4:6, 7:6(3), 2:6. 


За Хачанов това беше откриващ двубой в Монреал, а преди дни той загуби на старта на турнира във Вашингтон. Преди това руснакът отпадна още в трети кръг на Уимбълдън, а изобщо през сезона той все още не е играл дори полуфинал в някоя надпревара. 


В следващия кръг Хачанов ще се изправи срещу младата звезда на домакините Феликс Оже-Алиасим. Канадецът се наложи над втори свой сънародник в Монреал, като този път се оказа краен победител срещу първата ракета на родината си Милош Раонич. Мачът завърши при резултат 6:3, 3:6 и отказване на Раонич преди старта на третата част.


Разочарование претърпя четвъртият поставен и финалист в Канада през миналата година Стефанос Циципас. Гръцкият тенисист допусна втора победа загуба, след като преди дни отстъпи на Ник Кириос на полуфиналите във Вашингтон, като този път беше победен от младия поляк Хуберт Хуркаш - 6:4, 3:6, 6:3. Хуркаш вече има 4 победи и 4 загуби срещу представители на Топ 10.


Изненада поднесе и Ришар Гаске, който постигна една от най-големите си победи през сезона, отстранявайки след 6:7(6), 6:2, 7:6(4) петия поставен Кей Нишикори. Японецът притежава най-добрата статистика що се отнася до решителни сетове в Откритата ера (74% спечелени сетове или 136 към 46), но това не попречи на Гаске да го победи в тайбрека.


В следващия кръг французинът, който претърпя операция през януари и смъкна до №66 в света, ще излезе срещу полуфиналиста от Уимбълдън Роберто Баутиста Агут. Испанецът надигра шампионът от Лос Кабос Диего Шварцман след 6:2, 7:5.


Другата голяма надежда на домакините - Денис Шаповалов - не успя да поднесе изненада срещу Доминик Тийм. Австриецът досега имаше пет загуби от пет мача в Канада, а също така не беше играл на твърди кортове от март тази година. Въпреки това шампионът от Кицбюел се наложи с 6:4, 3:6, 6:3 по пътя към третия кръг в Монреал. Там за него предстои тежко изпитание в лицето на Марин Чилич, който надигра Джон Милмън след 6:3, 6:4. 


Поставеният под №8 в схемата Данийл Медведев надигра Кайл Едмънд с категоричното 6:3, 6:0. Преди дни руснакът игра финал във Вашингтон, загубен от Ник Кириос. Именно Едмънд пък спря серията на Кириос кръг по-рано в Монреал.


Съперник на Медведев в следващия кръг ще бъде отговорникът за последната засега изненада в Канада - Кристиан Гарин, който се наложи над 12-тия в схемата Джон Иснър след 6:3, 6:4. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини