Направили кортовете в Монреал според вкуса на Надал



06-08-2019 16:43 | Станко Димов

Твърдите кортове на Мастърс 1000 турнира в Монреал ще бъдат с една идея „по-бавни“ тази година. Новината пред френското издание „Екип“ разкри турнирният директор Южен Лапиер.

Той призна, че са взели решението за забавянето на настилката, за да има изравняване на силите на силно сервиращите тенисисти и тези, които предпочитат да играят около основната линия. Лапиер изрази надежда, че промяната ще се хареса на Рафаел Надал, който тази година пристигна в Монреал като действащ шампион.

„Мисля, че Надал ще хареса много настилката. Забавихме я малко, за да има баланс между силно сервиращите и играещите добре на ретур. Рафа, би трябвало, да се чувства по-добре“, коментира Лапиер.

От промяната в настилката се очаква да се възползва и вторият поставен Доминик Тийм, който подобно на Матадора, обича да играе на по-бавни кортове.

„Промяната не е толкова голяма, но се усеща. Кортът е по-бавен, а топката отскача повече. Това ще ми бъде от полза както при ретур, където ще мога да си позволя да посрещам на метри зад основната линия, така и при начален удар, където ще мога да използвам повече кик“, каза Тийм.  

В отсъствието на Новак Джокович и Роджър Федерер, именно Надал и Тийм стават основни претенденти за участие на финала в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини