Григор Димитров прогресира в ранглистата



05-08-2019 11:20 | Tennis24.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изкачи с три места в ранглистата на АТП и започна новата седмица като 54-а ракета в света.

В Топ 10 на класацията Александър Зверев загуби две места и е седми, а по една позиция нагоре преминаха Стефанос Циципас и Кей Нишикори, съответно на пета и шеста. Ник Кириос, който снощи спечели трофея във Вашингтон, скача с 25 места и е 27-и в света.

Тази седмица на Григор Димитров сега му предстои участие в турнира от сериите Мастърс 1000 в Монреал – „Роджър скъп“.

Негов съперник в първия кръг ще бъде Стан Вавринка. Двубоят между двамата е тази вечер, около 23:00 часа българско време.

Ако успее да преодолее швейцареца, във втория кръг Димитров ще излезе срещу руснака Карен Хачанов, който е поставен под №6 и почива на старта.

Димитров и Вавринка ще спорят на корта за 10-и път. 34-годишният швейцарец води с 5-4 в преките двубои и спечели последните три от тях – през 2018 г. на Уимбълдън и US Open и тази година на Ролан Гарос.

Водач в схемата в Монреал е Рафаел Надал, а №2 – Доминик Тийм. В миналогодишното издание на Мастърса Григор стигна до четвъртфиналите, където отстъпи пред Кевин Андерсън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини