Надал загуби само два гейма на старта в Барселона (видео)



20-04-2011 18:01 | Станко Димов

Рафаел Надал започна с повече от лесна победа участието си на един от любимите си турнири – този в Барселона. Световният номер 1 се наложи с 6:1, 6:1 над друг испанец – Даниел Химено-Травер в мач, който продължи малко повече от час.

 

Съперник на Надал в трети кръг ще бъде колумбиецът Сантяго Хирталдо, който по-рано през деня победи в 3 сета участващия с „уайлд кард” Алберт Рамос.


Като цяло Надал направи един от най-добрите си двубои от началото на сезона. Испанецът бе безупречен в сервис-геймовете си, а в същото време показа необходимата доза агресия и ефективност, когато трябваше да завърши точката.

 

Надпреварата в столицата на Каталуния е сред любимите на Рафа, който е печелил турнира 5 пъти. Миналият сезон Матадора не участва в Барселона и при триумф сега може да увеличи още повече точковия си актив.


Сравнително лесна победа в първия си мач в Барселона записа и Давид Ферер, който в неделя игра финал в Монте Карло именно срещу Рафа Надал. Ферер се наложи с 6:2, 6:2 над аржентинеца Карлос Берлок. В спор за място на ¼-финал Ферер ще се изправи срещу Виктор Ханеску.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини