Мъри се прицели в завръщане на сингъл преди US Open



30-07-2019 11:12 | Николай Драганов

Бившият №1 при мъжете Анди Мъри изрази надеждите си, че ще успее да се завърне на корта и за мачовете на сингъл съвсем скоро. Мъри взе участие в няколко турнира на двойки в сезона на трева, а през тази седмица заедно със своя брат Джейми ще играе и в схемата на двойки във Вашингтон.


Преди да претърпи операция в началото на годината, британецът не беше сигурен дали изобщо някога отново ще играе тенис, особено на сингъл. Това обаче изглежда ще случи съвсем скоро, като целта на Мъри е завръщане в някой турнир още преди US Open. Като най-възможна за това събитие изглежда надпреварата в Синсинати, която започва на 11 август.


"По-близо съм, отколкото може би си мислех. Най-добрият сценарий може би ще бъде Синсинати", коментира от Вашингтон Мъри, цитиран от Евроспорт. 


Ако това обаче не се случи, е по-вероятно Анди да не вземе участие в US Open, сподели той. "Ако нямам възможност да играя в Синсинати, шансът да изчакам за завръщане на сингъл след Ню Йорк е голям, защото не бих искал моят първи турнир да е във формат три от пет сета". 


"По отношение на това как се движа и чувствам на следващия ден след тренировките, съм наистина щастлив от нивото си. Мисля, че съм близо. Ако трябва да играя турнир скоро, ще мога. Но за да стигна до там, където искам, ми трябва още игрова практика и още работа във фитнеса, най-вече кардио тренировки. В това отношение нещата не са перфектни", коментира още Мъри, цитиран от официалния сайт на ATP.


"Ще тренирам сингъл и ще играя двойки, след което ще преценявам всяка седмица. Ако продължавам да прогресирам и да се чувствам добре, ще се завърна по-скоро и на сингъл. Засега не съм готов, но се надявам скоро да бъда", обобщи той. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини