Най-интересното за турнира в Лос Кабос



28-07-2019 08:06 | Николай Драганов

Григор Димитров продължава да търси своята форма, а през следващата седмица ще опита да се завърне на пътя на победите с участие в надпреварата на твърди кортове в мексиканския град Лос Кабос.


Турнирът е от сериите ATP 250 и ще бъде четвърти за Гришо от тази категория през сезона след участията му в Бризбън, Женева и Атланта. 


Надпреварата е с награден фонд 762 455 долара, а централният корт приютява 3500 зрители. Градът е една от най-големите туристически дестинации в Мексико.


Мачовете в Лос Кабос стартират около 18:00 часа местно време, което означава около 03:00 през нощта българско време. 
Това ще бъде първо участие в Лос Кабос за Димитров, но не и в Мексико изобщо - в Акапулко през 2014-та година той спечели първата си и засега единствена титла от категория ATP 500.


Турнирът в Лос Кабос е част от календара на ATP тура от 2016-та година, като през този сезон ще се проведе четвъртото му издание.


Шампионите досега са съответно Иво Карлович, Сам Куери и Фабио Фонини, който триумфира през миналата година на финал срещу Хуан Мартин дел Потро, а освен с титлата му, участието му ще бъде запомнено с колоритната прическа с плитки, с която той се подвизаваше в Мексико. 


Титлата в Лос Кабос е единствената за Фонини на твърди кортове в кариерата му, а останалите девет трофея са на клей. 
Италианецът е водач в схемата и през този сезон, а другите са поставени са Гуидо Пея (потенциален съперник на Димитров във втори кръг), Диего Шварцман, Люка Пуй, Тейлър Фриц, Кристиан Гарин, Раду Албот и Михаил Кукушкин. 


Дамир Джумхур, Фелисиано Лопес и Сам Куери са играчите с най-много победи в турнира - по пет. Босненецът единствен ще играе и през този сезон. 


Един представител на домакините от Мексико ще вземе участие в основната схема, след като получи уайлдкард от организаторите - 23-годишният Лукас Гомез, който се намира под №491 в света и ще изиграе първи мач в основната схема на турнир от ATP тура през кампанията. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини