Щастливият Кевин Кинг: Невероятно е



Щастливият Кевин Кинг: Невероятно е
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
24-07-2019 09:37 | Николай Драганов

28-годишният американец Кевин Кинг не скри емоциите си от първата си победа в ATP тура - 7:5, 6:4 над бившия №3 в света Григор Димитров. Кинг влезе в двубоя от първи кръг на турнира в Атланта като №405 в световната ранглиста, но за радост на своите съграждани си тръгна с крайния успех.


"Фантастично е. Не бих успял да го сторя другаде. Трибуните бяха невероятни, страхотна енергия, много съм развълнуван от тази победа", коментира американецът, който е роден и живее в Атланта.


Кинг получи уайлдкард за квалификациите, след което успя да се класира за основната схема, което означаваше едва пети мач за него в ATP тура в кариерата му. А първата му победа дойде пред погледа на баща му, който не го е гледал от две години заради здравословни проблеми.


"Много е специално. Минаха няколко години, откакто той имаше шанс да ме гледа, така че съм щастлив, че той може да бъде тук и да ме подкрепи", коментира Кинг.


Преди двубоя с Димитров най-голямата победа на 28-годишния американец беше над световния №81 Ернесто Ескобедо на "Чалънджър" турнир през септември 2017-та. Но успехът над бившия №3 и носител на 8 титли, при това в надпревара от ATP тура, със сигурност печели с много класацията за най-голям мач на Кинг.


"Беше невероятно. Изглеждаше, че той не е на 100%, така че ми даде доста шансове в своите сервис геймове. Но аз бях доволен, че накрая затворих мача в своя полза", призна американецът, който в следващия кръг ще играе срещу своя сънародник и №2 в схемата Тейлър Фриц. 


"Ще празнувам малко със семейството и приятелите, но след това ще се върна, ще направя възстановяване и ще започна да се фокусирам върху следващия мач", обеща Кинг. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини