Сривът и показателите на Григор Димитров - графики



15-07-2019 13:38 | Николай Драганов

Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров преполови 11-тата година, откакто се състезава при професионалистите, а през тази седмица за първи път от края на 2012-та година се оказа извън Топ 50 на световната ранглиста.

 

За последно Гришо беше извън най-добрите 50 тенисисти в света на 29 октомври 2012-та година, а на 5 ноември влезе под №48.

 

През новата седмица Димитров е под №52 в света. Сривът е още по-тежък, като се има предвид, че по същото време през миналата година българинът беше част от Топ 10 (№6 на 16 юли 2018).


Преди началото на условната трета част от сезона - американските турнири на твърди кортове с кулминация US Open, азиатските надпревари и завръщането в залите на Европа, Tennis24.bg ви предлага няколко графики относно движението на Димитров в ранглистата и някои основни негови показатели през последните години.


Графика №1 показва движението на Григор Димитров в ранглистата, като за начална точка е избрана последната му позиция преди пробива в Топ 50. От нея ясно се виждат конкретните измерения на онова, което всички знаем - в момента Димитров изживява най-сериозния си спад в ранглистата, напускайки компанията на най-добрите 50 играчи в света.

 


Графика №2 проследява движението на Димитров в ранглистата от началото на 2018-та година, когато заемаше своята рекордна позиция в света - №3. 

 


Графика №3 обобщава успехите на най-добрия български тенисист - титлите и финалите, до които е достигал в своята кариера.

 


Графика №4 визуализира статистиката за съотношението между победите и загубите на Гришо, с уговорката, че сезоните между 2013 и 2018-та са приключили, докато голяма част от сезон 2019 все още е пред българския тенисист - последно уточнение важи за всички графики с показатели, касаещи настоящия сезон.

 


Графика №5 показва реализираните от Григор Димитров директни точки от сервис, както и допуснатите двойни грешки, а Графика №6 обобщава няколко други основни показатели - процентите на вкаран първи сервис, спечелените при първи и втори сервис точки, реализираните и спасените точки за пробив и спечелените сервиси при свой и чужд начален удар.

 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини