Надал: Не очаквам да науча нещо ново за Федерер



12-07-2019 10:54 | Tennis24.bg

Рафаел Надал ще се изправи срещу Роджър Федерер за 40-и път днес, а залогът е място на финала на Уимбълдън. Само преди няколко седмици испанецът се наложи с 3:0 сета над швейцареца на „Ролан Гарос“, но на тревните кортове в Лондон положението е различно (Федерер води с 2-1 победи). Последният им двубой на Уимбълдън е паметният финал през 2008 г., в който Надал се наложи с 9-7 гейма във финалния пети сет.

„Винаги е уникална ситуация да играеш с Роджър. Вълнувам се, че ще изляза срещу него на централния корт тук след 11 години. Това означава много за мен, както е може би и за него. Възможностите да се срещаме на корта намаляват, но ние все още сме тук. Не очаквам да науча нещо ново за Федерер.

Очаквам да играя срещу може би най-добрия тенисист в историята на тази настилка. Той играе добре и се чувства комфортно на трева. Аз също играя добре, с много висока интензивност, агресивно. Сервирам добре и посрещам много добре. Знам, че трябва да покажа най-добрия си тенис“, заяви 33-годишният Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини