Федерер отнесе Беретини за 73 минути



08-07-2019 21:29 | Николай Драганов

Роджър Федерер постигна брутална победа над Матео Беретини по пътя си към четвъртфиналите.


Швейцарецът се наложи с 6:1, 6:2, 6:2 над поставения под №17 в схемата италианец, който по никакъв начин не оправда очакванията да даде отпор на своя именит съперник.


Вместо това на корта имаше един единствен господар през всичките 73 минути - носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер, който се класира с лекота в Топ 8.


Маестрото допусна едва пет непредвизвикани грешки срещу 23 за съперника и спечели 79 срещу 40 точки, включително повече в сервиса на Беретини, отколкото самия италианец при свой начален удар.


Федерер проби 6 пъти от 7 възможности, докато Беретини успя да спечели общо пет гейма в мача и пропусна единствения си шанс за пробив в подаването на швейцареца.


Съперник на Федерер на четвъртфиналите ще бъде Кей Нишикори. Японецът се наолжи с 6:3, 3:6, 6:3, 6:4 над Михаил Кукушкин от Казахстан.


Мачът срещу Беретини беше първи за Федерер, докато Нишикори е далеч по-познат съперник - двамата имат 10 мача до този момент, като швейцарецът води със 7:3 победи. Нишикори обаче спечели последният им сблъсък - на финалния турнир в Лондон в края на миналата година. Единственият им мач на трева е спечелен от Федерер в Хале през 2014-та. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини