Сензацията Гоф отпадна, Плишкова също



08-07-2019 18:52 | Tennis24.bg

Сензацията на Уимбълдън 2019 Кори Гоф приключи с участието си в турнира на осминафиналите, след като бе победена от бившата номер 1 в света Симона Халеп с 6:3, 6:3.

15-годишната американка се превърна в център на вниманието, след като първо преодоля квалификациите, за да се превърна в най-младата участничка в основната схема на надпреварата в цялата ѝ история, а след това записа последователни победи над Винъс Уилямс, Магдалена Рибарикова и Полона Херцог за място на осминафиналите.

Днес обаче тя бе спряна от опитната Халеп, която проби съперничката си общо пет пъти, за да стигне до чист успех след час и 15 минути игра. По този начин румънката достигна четвъртфиналите на Уимбълдън за четвърти път в кариерата си, а в следващия си мач ще срещне китайката Шуай Джан.

С турнира се раздели една от фаворитките за титлата – чехкинята Каролина Плишкова. Третата поставена в схемата бе сразена от сънародничката си Каролина Мухова с 4:6, 7:5, 13:11 в изключително оспорван мач на Корт 2 в Ол Ингланд Клъб.

В заключителната част на третия решаващ сет Плишкова първа взе превес, след като проби за 11:10, но 22-годишната Мухова показа характер и взе следващите три гейма, за да затвори мача след три часа и 16 минути игра. За място на полуфиналите Мухова ще спори с осмата поставена Елина Свитолина, която по-рано днес победи Петра Мартич в два сета. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини