Премиерът помолил Григор Димитров отново да играе за България



08-07-2019 18:04 | Станко Димов

Премиерът на България Бойко Борисов е имал лична среща с Григор Димитров през последните дни. Това призна министър-председателят, който се включи по телефона в спортното предаване на „Дарик радио“. Борисов разкри, че Димитров му е загатнал за идея да направи тенис академия в близост до София, а от своя страна премиерът го е помолил отново да играе за България.

„Григор Димитров мина да го видя, защото и аз имах такава контузия в рамото. Разказа ми за тази действително тежка контузия. Някъде са написали, че съм му обещал да разреша да прави някаква висока сграда на кортовете на Малееви. Господ ми е свидетел, единственото, което момчето каза е, че извън София някъде би искал да си направи спортна акдемия, да развива подобно действие, след като свърши със спорта. Аз му казах да си проучи, да види, и като стане време ще говорим. Най-приятелски му казах – идвай на турнирите, играй за България, това ти е инвестиция в обичта на народа. Този народ те обича. За половин час мина да ме види. Коментирам срещата само заради тази глупост, че сме говорили аз да му разреша строителство на висока сграда на кортовете на Малееви“.

Припомняме, че за последно Григор Димитров взе участие в двубой за националния отбор на България за Купа „Дейвис“ през пролетта на 2015-а година при убедителната победа като гост на Люксембург. Относно АТП 250 турнира в София, който страната ни организира в последните 4 години, Димитров участва само през 2017-а и спечели трофея.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини