13 години по-късно: Тримата големи го направиха отново



07-07-2019 14:08 | Станко Димов

Тринадесет години, след като Рафаел Надал, Новак Джокович и Роджър Федерер се класираха за осминафиналите на Уимбълдън за първи път, триото отново е вкупом във втората седмица на турнира.

Надал достигна до тази фаза за 9-ти път, след като записа впечатляващ успех в 3 сета над Жо-Вилфред Цонга в събота. Останалите играчи, които си осигуриха място във втората седмица са микс от опитни тенисисти и изгряващи звезди, но всички са наясно, че ще трябва да се съобразяват с големите трима.

„В турнирите от Големия шлем, както и в тениса като цяло, през последните 14, 15 години ние тримата постигнахме нещо специално“, коментира Матадора.

„Успехът на трима играчи в един и същи период от време е нещо, което трудно ще бъде повторено. Но, ето къде сме ние. Разбира се, че все някой ще ни победи и ние постепенно ще започнем да губим, защото вече не сме млади“.

Жребият на Надал беше изключително труден за първата седмица. Още във втория кръг на испанеца му се наложи да играе с Ник Кириос, след което трябваше да се справя и с Цонга. Но, Рафа го направи и достигна до втората седмица, където статистиката му е впечатляваща. В 8 от случаите, в които Надал е преминавал първата седмица, той е достигал до финал цели 5 пъти!

С всеки изминал двубой сервисът на Надал започва да функционира по-добре. Срещу Цонга Рафа загуби общо 10 точки на свой начален удар (53/63), като не позволи на французина да стигне до нито една точка за пробив.

„Знам, че сервирам добре. Но за мен не само това е важно. В същото време ударите ми основната линия, които следват тези от началния удар, също са много добре пласирани. Играя прецизно, агресивно и не допускам много грешки“.

На осминафиналите испанецът ще срещне Жоао Соуса, срещу когото води с 2-0 победи в преките двубои.
„След тежкия жребий беше важно, че намерих начин да стигна до втората седмица в турнира. Това ме изпълва с позитивна енергия“, добави Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини