Надал: Справих се с напрежението



05-07-2019 08:19 | Николай Драганов

Световният №2 Рафаел Надал записа трудна победа над скандалния Ник Кириос, а след мача испанецът показа шампионския си характер и като цяло отказа да продължава словесните престрелки с австралиеца. Вместо да говори извън корта, Рафа свърши своето с тенис ракета и макар да изгуби един сет, измъкна два тайбрека, за да стигне до крайния успех селд 6:3, 3:6, 7:6(5), 7:6(3).


"Беше тежък мач срещу труден съперник. Много съм щастлив от начина, по който се справих с напрежението. Много съм щастлив, че в тайбрека на третия и четвъртия сет подходих с правилната настройка", коментира Надал след победата.


Той отказа да коментира действията на Кириос, който в началото на двубоя разговаряше със съдията относно времето между точките, когато Надал сервира. 


"Това е мач от втори кръг. Не е полуфинал или финал. Просто мач от втори кръг, това е всичко. Вярно е, че беше тежък жребий, тежък съперник за втори кръг. Честно казано, може би един от играчите, които най-малко искаш да срещнеш във втори кръг, особено тук", призва Рафа и за пореден път заяви, че когато иска да играе тенис, Кириос разполага с голям талант.


"Разбира се, победите помагат, защото аз прекарвам часове на корта. Играя под напрежение. Трябва да правя много неща по най-добрия начин. Радвам се, че успях да намеря пътя към победата", каза той.


Относно инцидента, при който Кириос се опита да го уцели с топката, Надал коментира: "Не е опасно за мен, опасно е за рефера на линията, за хората. Когато удариш топката така, не знаеш къде ще отиде". 


В следващия кръг за него предстои ново много сериозно изпитание - Жо-Вилфред Цонга. "Още един тежък съперник. Всеки мач е труден, жребият ми е доста труден. Няма време за почивка. Имам малко време да насладя на днешната хубава победа", завърши Рафа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини