Краля на клея с рекордна седма титла в Монте Карло (видео)



17-04-2011 17:43 | Станко Димов

Рафаел Надал продължава да пренаписва историята на тениса. Испанецът спечели за седми пореден път турнира в Монте Карло, побеждавайки на финала Давид Ферер с 6:4, 7:5.

 

Трофеят е първи за Надал за сезона и общо 19-ти от „Мастърс 1000” сериите, което е ново рекордно постижение. Успехът за Матадора със сигурност ще му вдъхне необходимата доза увереност в предстоящите битки на клей в следващите седмици. 

 

В момента време за почивка за Рафа няма, като той ще се появи на корта още на турнира в Барселона, при това отново в сериозна компания. Титлата е общо 44-та в кариерата на Рафа и 30-а на клей.

СНИМКИ ОТ ФИНАЛА!


Донякъде изненадващо Надал започна по-нервно двубоя и още в първия си сервис-гейм предостави на Ферер две поредни точки за пробив. Както десетки пъти се е случвало обаче точно в този момент световният номер 1 вдигна нивото си и елегантно парира мераците на съперника. В третия гейм ролите се размениха – Надал стигна до преднина 15:40 и не почака втора покана, за да поведе в резултата – 2:1 след близо 20 минути игра.


След първата почивка в мача Ферер излезе на корта преобразен. Въпреки, че Рафа набързо поведе с 40:15, Давид спечели следващите 4 точки, последната от които след брилянтна къса и моментално върна пробива – 2:2.


Триумфът на пробивите продължи. В пети гейм Ферер за втори пореден път не успя да вземе подаването си и допусна нов пасив – 2:3. Ключов за развитието на сета се оказа шестия гейм. Той започна отлично за Ферер – 0:40 и три точки за пореден пробив. Това обаче не се случи. Надал се разигра и най-накрая спечели подаването си, с което се сдоби с комфортен аванс.


До края на първата част двамата макар и трудно двамата печелеха подаванията си. В крайна сметка Надал поведе в резултата с 6:4 след час и 15 минути игра.

Рафа Надал започна далеч по-концентриран втората част. Още от първата точка световният номер 1 показа агресивна игра и поведе с ранен пробив. Ферер обаче не се отказа и търпеливо дочака своя шанс, който дойде в 8-ия гейм. Давид върна пробива, след което за поведе в резултата с 5:4.

Последната дума обаче имаше Рафа Надал. С втори решителен пробив Матадора поведе с 6:5, след което нямаше проблеми да затвори двубоя след малко над два часа игра.

Макар да не показа най-доброто от своята игра, световният номер 1 демонстрира, че е почти невъзможно да бъде победен на любимата си настилка.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини