Джокович: Периодът ми с Агаси беше много труден



02-07-2019 16:43 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович сподели, че периодът на съвместна работа с Андре Агаси е бил сред най-трудните в кариерата му до момента. Двамата работиха заедно в продължение на една година, но в края на март 2018 се разделиха.

„Периодът с Андре беше много труден за мен. Заради лакътя ми бях 6 месеца извън корта. След това трябваше да намеря пътя си към завръщане в тура, а 2 месеца по-късно дойде и операцията. След нея отново процес на възстановяване. Всички тези обстоятелства не помогнаха за отношенията ми и сътрудничеството ми с Агаси“, коментира Джокович.

В навечерието на Уимбълдън, сърбинът добави към екипа си Горан Иванишевич. Макар да са заедно само от няколко дни Ноле е категоричен, че е взел правилно решение.

„Сега е друго време – здрав съм, да чукна на дърво и играя добре. Горан е човек, с когото е много приятно да пътуваш. През последните пет-шест години той работи с различни играчи. Както казах и преди – всичко зависи как ще се чувстваме и двамата след Уимбълдън. Ще се консултираме и с Мариян, който продължава да бъде мой треньор. Каквото и решение да вземем трябва всички страни да са доволни“.

В понеделник Джокович стартира с убедителна победа защитата на титлата си от Уимбълдън, надделявайки с 3:0 сета над Филип Колшрайбер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини