Сериозно изпитание за Григор Димитров в Барселона



16-04-2011 15:57 | Николай Драгиев

Григор Димитров ще стартира турнира "Мастърс 500" в Барселона срещу един от най-добрите аржентински тенисисти - Хуан Монако (№36). Надпреварата в Барселона е с награден фонд от 1,5 млн. евро и в нея участие ще вземат Рафаел Надал, Робин Сьодерлинг, Анди Мъри, Давид Ферер и още куп от най-добрите състезатели в света.

 

За Гришо това ще бъде втори турнир през сезона на червено. Първият бе "Мастърс 250" в Хюстън, където той загуби от Теймураз Габашвили във втори кръг.

 

36-ият в света Хуан Монако далеч не прави най-добрия си сезон през 2011 година, но въпреки това си остава един от най-сериозните специалисти на клей. Той напусна турнира в Монте Карло рано след загуба от Жо-Вилфред Цонга, но получи "уайлд кард" в Барселона.

 

Григор Димитров и Монако не са играли един срещу друг до момента.

 

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА В БАРСЕЛОНА!

 

Те попаднаха в частта от схемата, където е вторият поставен Анди Мъри. Тук е още и Давид Ферер, Николас Алмагро и Юрген Мелцер, които ще се борят за място на полуфинал.

 

Самият Рафаел Надал изглежда няма да има проблем до полуфинал, където ще играе най-вероятно с Томаш Бердих или Робин Сьодерлинг.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини