Финал №13 в Хале за Федерер



22-06-2019 18:43 | Николай Драганов

Роджър Федерер се класира за 13-ти път на финал на турнира на трева в Хале. Швейцарецът се наложи с 6:3, 6:3 над Пиер-Юг Ербер във втория полуфинал и в неделя ще спори с Давид Гофен за титлата.


Маестрото ще се опита да рекорден 10-ти път да спечели трофея от турнира в германския град. Ако успее да го спечели, това ще стане първото отличие, което е печелил двуцифрен брой пъти. 


Общо Федерер е спечелил 101 титли в кариерата си, а успех срещу Гофен ще го доближи още до вечния рекорд за най-много отличия, държан от Джими Конърс - 109. Също така победа над белгиеца би означавала, че за 16-ти път швейцарецът печели 3 или повече титли в един сезон.


Само в Хале той има 67 победи и 7 загуби. През тази седмица той трябваше да играе три сета в два от двубоите си, но в мача срещу Ербер беше безгрешен - нито една точка за пробив пред съперника, 88% спечелени точки при свой сервис, три пробива и успех за 62 минути.


Досега Федерер и Гофен са се срещали осем пъти, като 9-кратният шампион води със 7:1 победи. Успехът на Гофен дойде при предпоследната им среща - на полуфиналите на заключителния турнир в Лондон през 2017-та. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини