Не подценявайте Оже-Алиасим



18-06-2019 01:09 | Tennis24.bg

Григор Димитров започва участието си на турнира на трева в Куинс. Във вторник в ранния следобед българинът излиза срещу канадеца Феликс Оже-Алиасим.

“Мога да кажа, че след изминалите месеци отново се връщам към формата, която търсех. Развълнуван съм всеки път, когато идва това време от годината. Дойдох малко по-рано, за да се подготвя и просто ще играя мач за мач“, сподели топ тенисистът ни преди старта на турнира.

Григор пази добри спомени от Куинс, където триумфира през 2014 година. Сега обаче още на старта е изправен пред трудно предизвикателство. Хасковлията ще се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим. Това ще бъде първи сблъсък между българина и 18-годишния канадец, поставен под №8 в схемата.

Не подценявайте Оже-Алиасим. Това е тенисист, който прави изключително добро впечатление с изявите си, особено от началото на 2019 година. Поглеждайки ранглистата, е достатъчно да видим, че канадецът наистина заслужава внимание – 21-во място, тоест с повече от 20 позиции пред Григор Димитров.

Въпреки това букмейкърите фаворизират българина… От сайта Букмейкър Рейтинги обаче избягват прогноза за крайния изход на срещата. Затова тяхното предложение е да играете над 23,5 гейма за коефициент 1.90 от българския букмейкър Еfbet, който е оценен с оценка 4 от максимална 5 от Букмейкър Рейтинги.

Забележете, че Оже-Алиасим игра два поредни финала макар и на турнири АТП 250 – загуби в Щутгарт от Беретини и преди това от Беноа Пер в Лион. Канадецът игра полуфинал на Мастърс 1000 в Канада, като елиминира 7 противника по пътя си!!!, тъй като започна от първия кръг на квалификациите. До полуфиналите Оже-Алиасим отстрани Мартон Фучович, Хуркач, Басилашвили и Борна Чорич, за да загуби на полуфинала от тогавашния №9 Джон Иснър.

Още преди това канадецът игра финал и в Бразилия на АТП 500, който загуби от Ласло Джере, но пък преди това преодоля Фабио Фонини, Кристиян Гарин, Жауме Мунар и Пабло Куевас.

„Участвал съм в този турнир почти откакто станах професионален тенисист. Атмосферата тук винаги е страхотна, а хората са невероятни. Кортът е на трева, така че се опитвам да се възползвам възможно най-много от това с всеки изминал ден“, каза още Димитров, който регистрира прогрес с едно място в ранглистата - вече заема 45-а позиция с 997 точки, а до границата с топ 30 има малко под 300 точки.

Българинът игра за последно на Ролан Гарос, където отпадна в трети кръг, след като загуби равностоен двубой срещу Стан Вавринка в три тайбрека. Във втория кръг в Куинс най-добрият ни тенисист може да срещне Адриан Манарино или Ник Кирьос, а на четвъртфинал го очаква евентуален сблъсък с топ поставения Стефанос Циципас. В същата половина са още Хуан Мартин дел Потро и Милош Раонич. Но това при положение, че се справи с Оже-Алиасим.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини