Димитров започва в Куинс срещу топ таланта на Канада



15-06-2019 14:34 | Николай Драганов

Григор Димитров ще започне участието си на турнира от сериите ATP 500 на трева в Куинс срещу втората ракета на Канада - 18-годишния Феликс Оже-Алиасим.


Младият канадец е един от най-нашумелите таланти в последно време, като от началото на сезона игра два финала, а в момента е част от Топ 4 на турнира в Щутгарт и има шанс за трети финал. Той се намира под №21 в световната ранглиста, докато Димитров е №46.


Алиасим е най-младият играч в Топ 100, а до този момент двамата с Димитров не са се срещали в официален мач в ATP тура. Димитров е шампион в Куинс от 2014-та година. 


При евентуална победа над канадеца, за Гришо предстои сблъсък с победителя от мача между Ник Кириос и Адриан Манарино. На четвъртфинал пък е възможен мач с поставения под №1 в схемата Стефанос Циципас, а на полуфинал - с Хуан Мартин дел Потро, Милош Раонич и други.


Шампионът от миналата година Марин Чилич и миналогодишният финалист на Уимбълдън Кевин Андерсън са най-високопоставените играчи в долната част на схемата. Там са още играчи като Стан Вавринка, Данийл Медведев, Диего Шварцман, Лука Пюй, Фернандо Вердаско, Жил Симон и други.

 

Своето завръща на корта за първи път от Australian Open насам ще направи в Куинс и бившия №1 в света Анди Мъри. Британец ще участва заедно с Фелисиано Лопес в схемата на двойки, а техни съперници още в първи кръг са поставените под №1 в схемата колумбийци Хуан Себастиан Кабал и Робер Фара. 


Първоначално участие в схемата на двойки беше заявил и Григор Димитров, който трябваше да оформи звезден тандем с Хуан Мартин дел Потро. Изглежда обаче българинът се е отказал от двойките, тъй като не присъства в схемата, а Дел Потро ще играе заедно със своя сънародник Орасио Себайос. 

 

ПЪЛЕН ЖРЕБИЯ ЗА ТУРНИРА В КУИНС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини