Мъри: Ноле, Рафа или Роджър ще спечели Уимбълдън



14-06-2019 10:03 | Николай Драганов

Двукратният шампион от Уимбълдън и бивш №1 в света Анди Мъри прогнозира, че един от тримата големи - Новак Джокович, Рафаел Надал или Роджър Федерер - ще спечели тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания.


"Победителят ще бъде един от тях тримата. Предполагам, че е възможно някой от играчите с мощен сервис да пробие напред в турнира. Възможно е да има и някои ранни изненади. Но ако Ноле, Рафа и Роджър са здрави и готови, ако не допуснат изненада в началото, очаквам един от тях да е шампионът", прогнозира шампионът от 2013 и 2016-та година.


Джокович, Надал и Федерер делят общо 14 титли от Уимбълдън, а ако добавим в сметката и Мъри, един от четиримата е спечелил всичките последни 16 издания на турнира от 2003-та година насам. Последният различен шампион е Лейтън Хюит, който успя да вдигне трофея през 2002-ра. 


Запитан с кого може да играе на двойки в "Ол Инглънд Клъб", Мъри (който ще се завърне на корта в Куинс за партньорство на двойки с Фелисиано Лопес) отговори: "Разговарях с няколко играчи относно това. Но все още не мога да потвърдя, че ще участвам. Планът ми е да играя в Куинс, Ийстборн и Уимбълдън. Говорих с играчи, които са по-склонни да изчакат, не са специалисти на двойки. Но да видим какво ще стане със самия мен".


Мъри допусна, че може би в Ийстборн също ще играе с Лопес, но това зависи и от въпроса дали испанецът ще получи уайлдкард за Уимбълдън, защото ако не стане, ще трябва да играе квалификации на Уимбълдън. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини