Окончателно: Джокович няма да играе до Уимбълдън



13-06-2019 18:21 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович няма да участва на нито един турнир на трева преди Уимбълдън. Решението беше очаквано отдавна, но стана факт едва днес, след като сърбинът не е поискал „уайлд кард“ за надпреварите в Куинс Клъб (Лондон) и Хале, които ще се проведат следващата седмица.

И двата турнира са от категория АТП 500, като имаше съмнения, че Джокович ще помоли организаторите за „уайлд кард“ за една от надпреварите. Това обаче не се случи.

Миналата година Джокович игра в Куинс Клъб, където загуби на финала от Марин Чилич. По-рано в турнира сърбинът победи Григор Димитров, като това беше първи успех за него над тенисист от Топ 5 на света за последните 18 месеца.

Именно след Куинс Клъб започна и големият прогрес на Ноле и атаката към завръщането на върха на ранглистата. Сърбинът спечели Уимбълдън и грабна своята 13-а титла от Големия шлем, а няколко месеца по-късно добави и трофеи №14 и №15 на US Open и Australian Open.

Почивка до Уимбълдън си взе и подгласникът на Ноле в световната ранглиста – Рафаел Надал, който триумфира на „Ролан Гарос“ преди дни.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини