Тийм: Победата над Джокович оказа влияние във финала



10-06-2019 14:00 | Tennis24.bg

За втора поредна година Доминик Тийм загуби на финала на „Ролан Гарос“ от Рафаел Надал. В неделя австриецът успя да вземе един сет на Матадора, но за повече нямаше сили. По-рано през турнира Тийм изигра няколко впечатляващи двубои, в това число и победата над световния №1 Новак Джокович на полуфиналите в двубой, който се проточи в рамките на два дни (петък и събота) заради неблагоприятните метеорологични условия в Париж.

„Победата над Джокович е една от най-значимите в кариерата ми, няма спор в това“, коментира Тийм.

„Това е невероятно, но и брутално нещо от нашия спорт, тениса. Спечелиш 6 страхотни двубоя, победих една от най-големите легенди в тениса. Дори нямаше и 24 по-късно, трябваше отново да изляза на корта срещу друг невероятен играч, най-добрия на клей в историята. Това показва колко трудно е в наши дни да бъде спечелен турнир от Големия шлем. За съжаление не успях да сбъдна най-голямата си спорта мечта“.

Тийм помоли организаторите да преместят финала за понеделник, за да има повече време да се възстанови. Те обаче не се съобразиха с неговото желание и двубоят с Надал се игра по план в неделя.

„Това е финал в Големия шлем, не чувствах умора. Но, в същото време, победата над Джокович в два дни със сигурност остави последици върху тялото и психиката ми“, категоричен е австриецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини