Федерер: Финал срещу Надал няма да е достатъчен



14-04-2011 22:13 | Николай Драгиев

Роджър Федерер заяви, че целта му в Монте Карло не е просто да играе финал срещу Рафаел Надал, но и да го спечели. "Няма да съм доволен да съм на финал и да загубя от него," обясни Федерер след 6:4, 6:3 срещу Марин Чилич.

 

"Никак не е приятно. Предпочитам не просто да бъда на церемонията по връчването на трофеите, но и да спечеля," допълни швейцарецът.

 

Федерер допълни, че е доволен от "солидното си представяне" срещу Марин Чилич.

 

"Много съм доволен. Днес направих едно солидно представяне. Във втория сет един добър гейм при негов сервис ми беше достатъчен."

 

Федерер коментира и отношението на спонсорите към неговия и без това запълнен от ангажименти график. "В края на краищата спонсорите на почти всички турнири са едни и същи. Те не ме принуждават да правя нищо, което не влиза в плановете ми. 

 

"Питат ме дали ще играя на определено място и ако откажа, те го приемат, макар и трудно. Същото е и с Rolex," коментира Федерер, който през миналата година пропусна турнирът в Монте Карло. Надпреварата носи името тъкмо на марката часовници и е един от основните спонсори на Федерер.

 

Следващият съперник на Федерер в Монако е Юрген Мелцер, с който ще спорят за място на полуфинал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини