Федерер майсторски надигра Чилич (видео)



14-04-2011 16:28 | Николай Драгиев

Роджър Федерер нагледно показа, че има повече от сериозни амбиции за силно представяне в сезона на клей. Швейцарецът отнесе на червената настилка в Монте Карло и Марин Чилич с 6:4, 6:3. Така той намери място на четвъртфинал на първия "Мастърс 1000" за годината на клей.

 

Федерер чака в следващия кръг Юрген Мелцер, който отупа Николас Алмагро с 6:1, 6:4. До момента Федерер води с 3:0 победи на Мелцер, всичките през миналата година. Нито един от двубоите им обаче не е бил на клей.

 

При победа в четвъртфиналите Федерер ще запише 14-и пореден полуфинал от Уимбълдън 2010 насам.

 

В първия сет срещу Федерер бе фантастичен на свой сервис и не даде на Чилич дори да помисли за пробив. Швейцарецът допусна само 5 непредизвикани грешки и с пробив при 5:4 си осигури първата част.

 

Във втория сет Чилич не успя да се задържи дълго в едно темпо с бившия номер 1. Пробив при 3:2 след блестящ минаващ удар, осигури комфортен аванс на Федерер, който с лекота го задържа до края на двубоя.

За целия мач с Чилич Федерер вкара 70% първи сервис, не направи нито един ас, но записа 13 уинъра. Непредизвиканите грешки бяха само 10. За сравнение в предишния си мач с Филип Колшрайбер той бе допуснал едва 9.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини