Григор Димитров: Трябваше да бъде 3:0 сета за мен



01-06-2019 20:51 | Tennis24.bg

Григор Димитров бе разочарован след поражението от Стан Вавринка с 0:3 сета на "Ролан Гарос", но сподели, че според него отново е на правилния път.

"Не знам какво да кажа. Имах шансове, но имам чувството, че всичко бе срещу мен в последните два дни. Като цяло и той игра един от най-добрите си мачове. Говорихме си с него сега в съблекалнята. Ако продължи да играе в същия дух не знам кой би го спрял. Особено с този треньор в момента. Като гледам схемата и тенисистите, с които трябва да играе. Физически съм добре. Психически съм добре. Рамото се държа добре, което ме прави още по-щастлив. Продължаваме напред", коментира пред NOVA Григор Димитров.

"Вече както казах 10 години съм в тура. Не само с играта, но и в живота имаш най-различни неща. Последните месеци са толкова красиви бих казал. Изцяло, на корта и извън корта. Опитвам се да насладя и извън корта. Когато съм по-щастлив извън корта и намирам правилните неща, и правилните моменти, това ме кара да се чувствам още по-добре на корта. Защо не в момента да има един такъв възход с всеки изминал мач да се чувствам все по-добре. Дано", пожела си най-добрият ни тенисист и продължи:

"Не ми е приятно в момента. Не крия. Няма смисъл да лъжа. Трябваше да е 3:0 за мен, ако трябва да погледнем реално на нещата, но тенисът е такъв, че когато имаш двама добри играчи и една-две точки имат роля. И днес беше по същия начин. Скъсах ракета по време на тайбрека. Трябваше в такъв момент да следвам себе си и играта си. Знаех, че ще имам възможност, 6 равни, отново в тайбрека имах моменти, не се получиха. Контролирах нещата, които мога да контролирам. За останалото нямаше какво друго да направя."

Попитан дали е трудно да играеш срещу съперник, когото познаваш толкова добре, Димитров отговори: "И да, и не. Вчера особено той игра на ръба на риска. Снощи си говорехме с отбора. И дори днес. Той рискува. Просто нямаше какво да направя. Сега идват още по-важни дни според мен. Трябва да помислим как да направим следващите седмици и кои турнири да играя, както и върху какво да се подготвяме. С отбора трябва да седнем и да поговорим. Идва тревата. Идват моменти, в които да се чувствам по-добре. Също така трябва да мина още някои прегледи за рамото. То също ми е на глава, не мога да го отрека. Както казах, с всеки ден нещата стават по-добре, но със сигурност ми трябва още малко време да набера мачове и постоянство. С тези два фактора ще мога по-добре не само да играя, но и да отправям различно съобщение. Отново съм според мен на правилния път. Надявам се и следващата седмица да съм жив и здрав, и без контузии и останалото е само работа. Да, продължаваме с екипа както е в момента."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини