Федерер: Първата цел е постигната



01-06-2019 11:19 | Николай Драганов

Роджър Федерер гарантира мястото си в четвърти кръг на "Ролан Гарос", след като постигна трета чиста победа - този път на младия норвежец Каспър Рууд. 


Маестрото не беше играл в Париж от 2015-та година, но успя да достигне до осминафиналите без да загуби сет. 


Нещо повече, в мача срещу Рууд той заложи на много агресивна игра с цел да пести време на корта. Почти 120 точки в двубоя бяха решени между 0 и 3 удара, докато 17 точки дойдоха след разиграване по-дълго от 9 удара.


"Насладих се на мача. Не беше лесно, въпреки че имах силен период. За мен е важно да знам, че мога да премина така през сет и половина и да си свърша работата. Това ми дава увереност за следващия мач", коментира Федерер.


37-годишният швейцарец не спести похвалите си за 17 години по-младия си съперник. "Харесва ми как измисляше нещата в трудните дълги разигравания. Имаше своите шансове. Беше много приятно да го видя. Виждам голямо бъдеще у него. Има страхотно поведение, много спокоен, много кротък", коментира Федерер.


Относно своето цялостно представяне досега на турнира, Маестрото добави: "Първата цел е достигната - да вляза навътре в турнира. Да видя къде е играта ми, на какво ниво е фитнес подготовката ми, на какво ниво съм психически".


В следващия кръг той ще се изправи срещу Леонардо Майер, който победи Никола Маю и за първи път ше играе осминафинал от 10 появи в основната схема досега. Последният четвъртфинал на Федерер в Големия шлем пък дойде през януари 2018-та в Австралия, където после спечели и титлата.


Той стана и първият играч с 400 мача в Големия шлем. "Вярно е, че съм изиграл доста мачове от Шлема. Още по-приятно е, че достигам този рекорд на "Ролан Гарос", защото имам доста рекорди на Уимбълдън или US Open. Но всичко, което успявам да постигна тук, е много специално, защото съм играл доста тук. Това беше първият ми турнир от Шлема, в който бях в основната схема", спомни си Федерер.


Неговата единствена титла от Откритото първенство на Франция дойде точно преди 9 години, когато на финала победи Робин Сьорделинг, който по-рано беше отстранил Рафаел Надал. Маестрото има и четири изгубени финала в Париж. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини