Димитров и Вавринка ще доиграват в събота



Димитров и Вавринка ще доиграват в събота
Свързани турнири
Свързани играчи
31-05-2019 21:54 | Николай Драганов

Григор Димитров и Стан Вавринка ще трябва да доиграят в събота своя двубой от третия кръг на "Ролан Гарос". 

 

Пред Гришо има "планина" за изкачване, тъй като българинът губи с 0:2 сета. Мачът беше изключително равностоен, но Димитров отстъпи в тайбрек и на двете части - 7:6(5), 7:6(4).

 

Мачът не започна добре за Димитров, който допусна пробив още в първия гейм. В третия гейм Вавринка пропусна две възможности за нов пробив, но постепенно Гришо стабилизира играта си и дори успя да върне пробива за 3:3. В седмия гейм Димитров спаси още две точки за нов пробив, а при 5:4 в негова полза дори пропусна сетбол в подаването на Вавринка.


Стигна се до тайбрек, където Димитров също има за какво да съжалява - той на два пъти първи повеждаше с минибрейк, но Вавринка успяваше да го върне. При 6:5 за швейреца, той взе за трети път подаването на Димитров, но този път с цената на сета.


Във втората част Григор спаси две точки за пробив във втория гейм, а общо за първите две части Вавринка пет пъти се справи от ситуация 15:30 в своето подаване. В тайбрека той поведе с 2:0 с минибрейк, а след това и с 5:2 с втори такъв. Гришо върна един от загубените сервиси, но при 6:4 Вавринка направи трети мини пробив и взе и втората част. 

 

При този резултат мачът беше прекратен заради тъмнина в Париж и ще бъде доигран утре. Засега организаторите не са насрочили двубоя. 

 

За изиграните два сета Вавринка наниза 13 аса срещу само 1 за Димитров. Двамата допуснаха по три двойни грешки, а голямата разлика в статистиката в полза на Вавринка се оказаха спечелените точки при вкаран първи сервис - 80% за швейцареца срещу 67% за Димитров. Иначе българинът успя да вкара 68% първи сервис срещу 55% за Стан. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини