Голям мач, голяма победа, голям Григор Димитров



29-05-2019 20:43 | Станко Димов

Григор Димитров изигра голям мач! Най-добрият български тенисист се наложи с 3:2 сета над Марин Чилич и се класира за третия кръг на „Ролан Гарос“. В отделните резултатът бе 6:7 (3), 6:4, 4:6, 7:6 (2), 6:3 след близо 4 часа и половина игра на корт „Симон Матийо“ във френската столица.

Това беше втора последователна 5-сетова победа за Димитров, който на старта се наложи с 3:2 над друг бивш член на Топ 10 – Янко Типсаревич.


В третия кръг българинът ще срещне друг опитен тенисист – Стан Вавринка, който е шампион на „Ролан Гарос“ от 2015 година.

Иначе днес Димитров и Чилич се срещнаха за шести път, като преди мача им хърватинът имаше предимство 4-1 победи. За двамата това беше първи дуел на червени кортове.


Димитров изоставаше с 1:2 сета, но измъкна след тайбрек четвъртата част, след което довърши съперника във финалния пети сет.


„Беше голяма битка. В началото не бях доволен от играта си, не бях достатъчно агресивен. Мисля, че след тайбрека (в четвъртия сет) си повярвах, че мога да спечеля. Щастлив съм, честно казано нямах големи очаквания за двубоя. Мачовете на клей често предлагат такава битка“, коментира Димитров пред камерата на „Евроспорт“.


С достигането до третия кръг българинът изравни постижението си от миналата година, както и най-доброто си в турнира изобщо. Ако в петък се справи с Вавринка, Димитров за първи път в кариерата си ще достигне до IV кръг в Париж.


РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини