Надал продължава по план (снимки)



29-05-2019 15:53 | Николай Драганов

Шампионът от миналата година и носител на общо 11 трофея от "Ролан Гарос" записа втора победа в тазгодишното издание на надпреварата в Париж.


Рафа се наложи с 6:2, 6:2, 6:4 над Яник Маден от Германия и продължава напред без загубен сет.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК


Съпротива от световния №114 имаше само в третата част, когато в средата на сета двамата си размениха по няколко пробива при резултат 2:2. 


В крайна сметка направи един повече - три срещу два пробива, последният от които за 5:4, след което испанецът най-после взе отново подаването си и се поздрави с успеха.


Неговият следващ съперник в Откритото първенство на Франция е Давид Гофен. Белгиецът се наложи също в три сета на Миомир Кечманович - 6:2, 6:3, 6:4.


До този момент Надал и Гофен имат четири мача помежду си, като Рафа води с 3:1 победи. И трите успеха на испанеца са на клей, докато Гофен взе двубоя им на твърди кортове на финалния турнир в Лондон през 2017-та година.

 

Надал преследва рекордна 12-та титла от "Ролан Гарос" и ако успее да я постигне, ще стане единственият играч при мъжете или жените с 12 трофея от един турнир от Големия шлем. В момента той дели този рекорд с Маргарет Корт, която има 11 титли от Откритото първенство на Австралия. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини