Осака: Никога не съм била толкова нервна



29-05-2019 11:33 | Николай Драганов

Световната №1 при жените Наоми Осака се измъкна от голяма изненада на старта на "Ролан Гарос". Японката, която дойде в столицата на Франция в серия от 14 последователни победи в турнири от Големия шлем, губеше с 0:6, 4:5 от Каролина Шмиедлова, но успя да осъществи пълен обрат – 0:6, 7:6 (4), 6:1.


"Мисля, че по време на този мач бях по-нервна отколкото съм била изобщо някога в кариерата си. Мисля, че можехте да видите това в първия сет. Буквално не можех да вкарам и една топка в корта", призна Осака.


"Беше много странно. Обикновено нервите ме напускат, но в този случай това не можеше да се случи. Тогава просто си казах, че е въпрос на воля. Да, успях накрая на спечеля и сигурно има логични причини за това, но аз не съм логичен човек. Така че, може би е нещо друго", добави тя.


"За първи път играех в Големия шлем като №1, спечелих последните два турнира, така че просто наистина много исках да спечеля този чач. Никога не бях играла на този корт. Беше тежък ден, един от онези, в които не играеш добре, но трябва да намериш начин да спечелиш. Аз тепърва започвам да се уча как се прави това", подчерта Осака. 


Във втория кръг японката ще има за съперник бившата №1 Виктория Азаренка, която отстрани на старта в Париж шампионката от 2017 г. Елена Остапенко.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини