Наоми Осака се разходи по ръба на бръснача



28-05-2019 18:56 | Станко Димов

Водачката в световната ранглиста Наоми Осака беше на косъм да отпадне още на старта на „Ролан Гарос“. Японката, която дойде в столицата на Франция в серия от 14 последователни победи в турнири от Големия шлем, губеше с 0:6, 4:5 от Каролина Шмиедлова, но успя да осъществи пълен обрат – 0:6, 7:6 (4), 6:1.

В първият сет играта на Осака беше тотален хаос и ударите на японката рядко попадаха в очертанията на корта. От своя страна Шмиедлова показа разумна тактика, опита да връща всяка една топка и в допълнение с грешките на японката резултатът набързо набъбна на 6:0 гейма.

В началото на втората част Осака напомни защо е №1 в света и влезе в серия от 3 последователни гейма. За нейно съжаление обаче в този момент над Париж заваля дъжд и играта беше временно прекратена. Паузата се отрази по-добре на Шмиедлова, която след подновяването на играта успя да изравни за 3:3.

След това словачката осъществи пробив за 5:4 и сервира за мача, но Осака се събра и изравни. Последва нов брейк Шмиедлова за втори път сервира за успеха, но и този път се провали. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Осака се наложи със 7:4 точки.

Развоят на двубоя тотално съсипа психически Шмиедлова, която във финалния сет успя да вземе само един гейм.

Във втория кръг японката ще има за съперник бившата №1 Виктория Азаренка, която отстрани на старта в Париж шампионката от 2017 г. Елена Остапенко.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини