Григор Димитров с ново ранно отпадане



21-05-2019 17:45 | Tennis24.bg

Григор Димитров отпадна на старта на основната схема на турнира на червени кортове в Женева, който е от категория АТП 250. Най-добрият български тенисист отстъпи с 6:1, 4:6, 2:6 пред 84-ия в света аржентинец Федерико Делбонис. Това беше трети двубой между двамата, а латиноамериканецът постигна първи успех.

Димитров изигра нов неубедителен мач, въпреки повече от отличното начало. Най-добрият ни тенисист проби на два пъти съперника си в първия сет и го спечели с 6:1. Точно, когато изглеждаше, че няма да има проблеми, Димитров допусна разколебаване, а сервисът все по-често му изневеряваше.

Първата ни ракета допусна пробив за 2:4 във втория сет, успя бързо да го върне и намали изоставането си, но при 4:5 и свой сервис отново бе пробит, с което загуби сета.

Третият сет стартира обещаващо за българина, който проби съперника си, но веднага бе пробит, а последва и нов брейк за Федерико Делбонис за 3:1 в негова полза. До края Григор Димитров взе само още един гейм, а аржентинецът затвори този сет подобно на предишния - с пробив за крайното 6:2.

За Димитров това беше трети мач в турнира, след като по собствено желание стартира от квалификациите. Пред българина сега предстои участие на втория за сезона турнир от Големия шлем – „Ролан Гарос“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини