Федерер защити Кириос: Санкцията му е достатъчно тежка



17-05-2019 14:38 | Tennis24.bg

Роджър Федерер защити Ник Кириос след поредната му изцепка. Припомняме, че в четвъртък австралиецът беше дисквалифициран в началото на третия сет на двубоя срещу Каспър Рууд, след като захвърли стол на корта и влезе в словесен спор със съдията на стола.

От АТП реагираха бързо и глобиха австралиеца, като освен това му отнеха спечелените точки и сумата от наградния фонд в Рим. Федерер е на мнение, че тази санкция е напълно достатъчна и няма нужда да се вземат други мерки.

„Лишаване от точките, глоба, мисля, че тази санкция е достатъчно тежка. Той знае, че е допуснал грешка. Не смятам, че е необходимо друго наказание. Той напусна корта. Какво е направил? Наранил е един стол? Това не е достатъчно за мен. Не знам дали той е под някаква форма на пробация след Шанхай.

Ако това е така, може би трябва да бъдат взети и допълнителни мерки. Ако, обаче, не е, не мисля, че трябва да бъде лишаван от състезателни права“, коментира Федерер.

Любопитен е фактът, че ден преди да направи поредните си циркаджийски номера на корта, Кириос се изказа ласкаво за Федерер, определяйки го за най-великия за всички времена.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини