Двойка на 135 години спечели любителски турнир в Хасково



15-05-2019 11:15 | Tennis24.bg

"Тандем" на обща възраст 135 (!) години обра овациите на публиката и грабна купата при мъжете двойки (над 45 г.) в турнира за аматьори и ветерани в Хасково. Пловдивчанинът Георги Бучков (роден през 1946 г.) и неговият партньор и домакин от "града на Гришо" – Христо Ангелов се наложиха на финала над достойните си съперници чак след драматичен тайбрейк.  Така "дуетът" Бучков- Ангелов постави рекорд за най-възрастни победители в цялата досегашна история на Националната тенис лига, датираща от 2010 г. Поредно доказателство, че тенис може да се играе и до пределна възраст.

Просторният тенис комплекс в хасковския парк Кенана предостави прекрасни условия на 47 "майстори на ракетата" от цялата страна, за да премерят сили в третия турнир от веригата на НТЛ. Радва фактът, че все повече се разширява „географията”  на участниците в тези популярни турнири. Така например, победителят в "младшата" възраст – от 18 до 40 г., Светослав Господинов е от Димитровград,  шампионът сред „наивниците на средна възраст” (40- 55 г.) Ивайло Стоянов е самоковлия,  а при "доайените" (над 55 г.) първенецът "долетя" от морския бряг – Георги Милев (Приморско).

Своеобразен "дубъл" постигна Харманли. Той излъчи победителите както при мъжете двойки (до 45 г.) - Станислав Манолов и Мирослав Христов, така и на смесени двойки -  Даниела Христова и Даниел Колев.  Очевидно в топлия южен град сезонът на открито започва по-рано и местните тенисисти са вече във върхова форма.

В края на месеца (31 май- 2 юни) "керванът" на Националната тенис лига ще отседне в "оазиса" на курортния комплекс Санта Марина край Созопол. Там победителите ще имат щастието да грабнат в ръце  билети за Меката на световния тенис – Уимбълдън.

Текст: Борислав Костурков

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини