Григор Димитров преговаря с Борис Бекер



10-05-2019 12:44 | Tennis24.bg

Григор Димитров започва преговори за нов треньор. Изборът на най-добрия ни тенисист е Борис Бекер, пишат специализирани медии.

Не е ясно дали двамата ще започнат съвместна работа, но ако се случи, няма да е за първи път на германската легенда. От 2013 до 2016 г. трикратният шампион от Уимбълдън и бивш №1 в света работеше със сегашния водач в ранглистата Новак Джокович. За 3-те сезона сърбинът спечели 6 титли от Големият шлем, но двамата развалиха отношенията си.

Григор в момента е без треньор, след като се раздели с Дани Валверду. Двамата започнаха работа през юли 2016 г. и през следващия сезон българинът записа най-успешния сезон в кариерата си, като спечели финалите на АТП в Лондон и стана №3 в света.

Една от версиите за раздялата е възможността Валверду да влезе в съвета на директорите на АТП вместо подалия оставка Джъстин Гимълстоуб. След контузия в рамото, заради която пропусна три турнира, серията от неубедителни резултати на Димитров продължи и е съвсем вероятно скоро той да изпадне от топ 50 за първи път от 29 октомври 2012 г. Почти сигурно на предстоящия “Мастърс 1000” в Рим Григор ще разчита само на баща си Димитър.

"Григор има нужда от треньор психолог. От човек, който може да го подготви психически за всеки мач, който българинът играе. Той е страхотен тенисист, но в последно време има проблеми с концентрацията", коментира Анабел Крофт. Бившата №1 на Великобритания от години е водещ и репортер на Sky sports.

Източник: "24 часа"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини