Ивайло Трайков: Григор не трябва да прибързва с избора на треньор



09-05-2019 11:17 | Tennis24.bg

Григор Димитров има нужда от супертреньор от ранга на Пийт Сампрас, смята бившият съотборник на българския тенисист в националния отбор Ивайло Трайков. Гришо обяви във вторник вечер раздялата със своя наставник Дани Валверду. Тяхната съвместна работа продължи почти три години. За този период българинът достигна до рекордната трета позиция в световната ранглиста и спечели финалния “Мастърс” турнир в Лондон.

“Надявам се тази раздяла да е за негово добро, коментира Ивайло Трайков, който в момента е треньор на топ таланта Адриан Андреев. - Григор има нужда да вземе бивш добър състезател, който да му помогне в детайлите. Слабите звена са сервисът и бекхендът с една ръка.”

Според Трайков причината за раздялата е изчерпването на връзката състезател-треньор.

“Всички водещи тенисисти, като Надал и Федерер, непрекъснато търсят промени, добави Ивайло Трайков пред “България Днес”. - Сега е необходимо от неговия щаб обстойно да анализират ситуацията. Да не прибързват с избора на нов човек и да не се хвърлят от треньор на треньор. Този процес може да отнеме и година. Григор знае какво прави на корта. Може и сам да се справи за известен период от време. Особено като е на тази позиция в ранглистата.”

Тенис коментаторът Кирил Владимир допълни, че раздялата е била логична.

“Бащата на Григор - Димитър Господинов, се появи в Мадрид, а това означаваше, че може нещо да се случи, каза той. - Самият Валверду си тръгна от корта преди края на двубоя с Тайлър Фриц. С Дани станаха близки приятели. Вероятно затова колаборацията продължи толкова дълго. От екипа на Григор винаги са правили добър избор при селекцията на нови наставници. Вероятно са подготвени и имат някой предвид.”

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини