Джокович: Чест е да съм в "лигата" на Рафа и Роджър



11-04-2011 17:39 | Николай Драгиев

Новак Джокович призна, че малкото време за възстановяване между турнирите в САЩ и тези на клей в Европа, е в основата в решението му да си вземе почивка в началото на април.

 

"Имам проблеми с моето коляно от няколко месеца насам, още от Australian Open. Всичко това комбинирано с умората, която натрупах, са причините да откажа турнира в Монте Карло," коментира Джокович, който има 24 поредни победи през 2011 и четири титли.

 

"Ако някой ми беше казал, че в първите 4 месеца от годината няма да имам загуба, нямаше да му повярвам. Всичко това обаче се дължи на многото работа, която положих в тези месеци, а и преди това.

 

"През 2010 година преживях наистина трудни първи 6 месеца, но след това успях да преодолея случилото се. Вярвах във възможностите си и това се отплати."

 

Въпреки всичко Ноле не поставя себе си пред Роджър Федерер и Рафаел Надал, които са основните му конкуренти за първото място в световната ранглиста в последните години.

 

"Твърде рано е обаче да говорим, че съм взел превес над Федерер и Надал. Има още много турнири до края на годината. Постигнах няколко страхотни победи над двамата, но усещам че имам още много какво да доказвам.

 

"Голяма чест е да бъда поставян в "тяхната лига". Те са най-доминиращите играчи в последните 5-6 години и са се доказали."

 

Следващият турнир, на който ще участва Джокович е Serbian Open в Белград от 25-и април.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини