Джокович си пожела нов мач с Надал в Мадрид



Джокович си пожела нов мач с Надал в Мадрид
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
07-05-2019 13:20 | Станко Димов

Рафаел Надал пристигна в Мадрид без да е спечелил трофей от началото на сезона за първи път от 15 години насам, но според световния №1 Новак Джокович именно испанецът е големият фаворит в турнира.

„Той винаги е фаворит №1 на всички турнири на клей. Мадрид не е изключение, напротив. Тук Надал е още по-голям фаворит, защото играе у дома“, коментира сърбинът.

Джокович и Надал са се срещали три пъти в Мадрид, като Матадора спечели два от тези двубоя, в това число и епичния полуфинал от 2009-а, който продължи 4 часа и 3 минути.

Джокович се надява да срещне Надал отново, защото това ще означава, че двамата са се класирали за финала. След като спечели Australian Open, световният №1 достигна само веднъж до четвъртфиналите на турнир от световния тур.

„През последните месеци не съм в най-добра форма. Започвам бавно да подобрявам представянето си и се надявам, че ще успея да се върна към най-добрите си дни тук“, каза още Ноле, който е двукратен победител в турнира.

„Приятно е да се върна в Мадрид. Тук имам добри резултати и постижения. Щастлив съм, че съм здрав и мога да играя в Мадрид, защото миналата година не беше така. След операцията, лакътят продължаваше да ме боли. Тази година обаче е много различно“.

„Условията за игра в Мадрид са различни от останалите турнири на клей. Надморската височина оказва влияние върху играта. Топката е много по-бърза и трудно се контролира“.

Джокович ще започне участието си в Мадрид днес с двубой срещу Тейлър Фриц, който в понеделник отстрани Григор Димитров след успех в два сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини