Григор Димитров отпадна безславно в Деня на храбростта



06-05-2019 19:55 | Станко Димов

Григор Димитров отпадна на старта на Мастърс 1000 турнира на червени кортове в Мадрид. Българинът отстъпи с 6:7 (8), 6:7 (4) пред 21-годишния американец Тейлър Фриц, който започна участието си в надпреварата от квалификациите.

Това беше първи двубой между двамата, а българинът определено има за какво да съжалява, тъй като в течение на мача пропиля не малко шансове.

Именно Димитров първи проби в срещата и поведе с 4:2 гейма в първия сет, но допусна моментален брейк и съответно изравняване на резултата.

Впоследствие се стигна до тайбрек, в който Димитров имаше преднина първо 3:0 точки, след това и 5:3, но отново допусна обрат – 8:10, пропускайки и сетбол при 7:6 в своя полза.

През втората част Фриц нанесе първи удар и дръпна с 3:0 гейма, но Димитров изравни за 4:4. Последва нов тайбрек, в който 21-годишният Фриц беше по-концентриран и се наложи със 7:4 точки.

Загубата на Димитров ще му коства и точки за ранглистата, тъй като преди 12 месеца той отпадна във втория кръг след загуба от Милош Раонич.

Победата днес гарантира на Фриц двубой срещу най-добрия тенисист на планетата Новак Джокович във втория кръг на надпреварата. 

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини