Ранглисти: Димитров загуби позиция, Азаренка вече е №5



11-04-2011 11:49 | Станко Димов

Григор Димитров загуби едно място и вече е на 71-ва позиция в световната ранглиста, докато най-добрата ни тенисистка Цвети Пиронкова остана 36-а в света.


Хасковлията достигна до втори кръг на турнира в Хюстън, където спечели 15 точки за ранглистата, но изостана с едно място в нея, след като играещия с „уайлд кард” американец Райън Суийтинг спечели титлата.

 

Новата втора ракета на България е Димитър Кутровски, който е на 504-а позиция. Причина за скока на Кутровски е играният финал на турнира в Оклахома. Това е и рекордно класиране в ATP за него. Третият българин в света, Тихомир Грозданов, е 557-и.


Очаквано на върха на ранглистата няма никакви размествания. Убедителен лидер в навечерието на сезона на клей е Рафаел Надал, следван от Новак Джокович и Роджър Федерер.


При жените Пиронкова успява да задържи мястото си като номер 36, а сериозен прогрес бележат Александрина Найденова и Изабелла Шиникова. Найденова мина 28 места напред и е номер 504, което е нов рекорд за нея. Шиникова пък е 647-а.


Единствената промяна в Топ 10 е свързана с Виктория Азаренка, която благодарение на титлата в Марбея се изкачи до 5-та позиция за сметка на Саманта Стосър, която вече е шеста.

 

РАНГЛИСТА МЪЖЕ

 

РАНГЛИСТРА ЖЕНИ




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини