Григор тренира с Тийм в Мадрид пред пълни трибуни (видео)



04-05-2019 16:01 | Николай Драганов


Григор Димитров вече е в Мадрид, където през следващата седмица ще вземе участие във втория за годината "Мастърс" турнир на червени кортове. 


Българинът имаше тежък жребий и още във втори кръг може да се изправи срещу световния №1 Новак Джокович. 


Тези обстоятелства изискват сериозни мерки - ето защо Димитров се подготвя с един от най-добрите играчи на клей в последните години в лицето на Доминик Тийм.

 

(ВИДЕО)

 

След тренировката Димитров раздаде автографи, като за целта негова снимка му беше спусната на въженце от феновете. Любопитният момент също беше уловен от камерите и публикуван на официалната страница на турнира в Мадрид (виж го тук).


Австриецът е финалист от миналата година в Мадрид, наскоро спечели титлата в Барселона, а през миналия сезон игра финал и на "Ролан Гарос".


Кратък видеозапис от тренировката между Гришо и Тийм беше публикуван от организаторите на турнира, а от него се вижда, че двамата тренират пред препълнени трибуни. 


През миналата година Димитров отпадна на старта в испанската столица. Именно тук през 2013-та година той постигна единствената си победа над Новак Джокович досега.


За да се стигне до нов такъв сблъсък обаче, българинът ще трябва да преодолее съперника си в пърни кръг, който идва от изключително силни квалификации с участието на играчи като Пиер-Юг Ербер, Робин Хаасе, Беноа Пер, Алберт Рамос, Хуберт Хуркаш, Николас Хари, Тайлър Фритц, Хуан Игнасио Лондеро, Макензи Макдоналд, Ърнест Гулбис, Миша Зверев и много други. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини