Зверев също скочи на Джокович



01-05-2019 09:32 | Николай Драганов

Новак Джокович трябва да запознае останалите играчи с плановете си относно ефективната замяна на Крис Кермод на поста изпълнителен директор на ATP. Към тази позиция се присъедини световният №3 Александър Зверев.


Кермод ще напусне поста си в края на годината, като се смята, че Съветът на играчите, чиито председател е Джокович, е имал ключова роля за това решение. 


Кермод обаче получи подкрепа от играчи като Федерер, Надал, Вавринка и други. Маестрото дори разкри, че Ноле му е отказал разговор по темата. Счита се, че Джокович е бил срещу Кермод, докато останалите споменати играчи го подкрепят.


Сега Зверев става поредният глас, който иска от Ноле да представи план и да гарантира, че турът няма да пострада заради лична вражда между сърбина и Кермод. 


"Новак е част от тура от години. Той е най-добрият играч, номер 1 в света. Ние, играчите, просто искаме да чуем какъв е твоят план, Новак. Защото Крис Кермод направи много добри неща за всички нас. Увеличи наградните фондове, добави нови събития към календара. Турът определено не стана по-лош с него", заяви Зверев на пресконференция в Мюнхен. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини