Променят правилата на Уимбълдън заради мача Надал - Джокович



01-05-2019 09:12 | Николай Драганов

Полуфиналът между Рафаел Надал и Новак Джокович на Уимбълдън през 2018-та беше може би най-добрият мач през целия сезон. Но освен спомена за гладиаторската битка между двамата, спечелена от бъдещия шампион Джокович, този мач ще остави още едно наследство, след като доведе до промяна на правилата в "Ол Инглънд Клъб".


Макар тенисът по време на двубоя да беше на феноменално ниво, самият мач не беше проведен съвсем безспорно. Той продължи два дни, тъй като не успя да завърши в първия заради късния час, в който влезе. И макар в събота да беше прекрасен слънчев ден, двубоят продължи под подкрив, тъй като и двамата играчи трябва да се съгласят покривът да бъде отворен. Джокович заяви желание покривът да остане спуснат, а останалото, както се казва - е история.


Надал не пропусна да реагира след двубоя: "Вие преценете дали това е справедливо или не. За да спечелим време започнахме под покрив, но това е всичко. Аз не смятам за правилно, че мачът продължи по този начин на другия ден, но това е моето мнение".


Но от 2019-та година занапред няма да има консултация с играчите и всеки един двубой, който е прекъснат в 11 вечерта на предния ден, ще започва на следващия ден на открит корт, освен, разбира се, ако няма дъжд. 


Епичният сблъсък между Ноле и Рафа не беше единственият двубой от миналогодишния Уимбълдън, който доведе до промяна в правилата. След шестчасовия маратон между Джон Иснър и Кевин Андерсън, организаторите взеха още едно важно решение - ако петия сет достигне до резултат 12:12, ще се играе тайбрек. 


Английската тенис асоциация предприе и някои стъпки, свързани с въздействието върху околната среда по време на двуседмичното събитие - забраната за еднократни торбички, а също така от 2020-та година и замяна на хартиените с онлайн билети. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини